L-fest

L- fest, festival lezbijskog stvaralaštva, vam donosi najbolje od hrvatsko-slovenske scene! Slijedi koncertna poslastica: U pol' 9 kod Sabe, Drvena Marija i Ksenija Jus.
Subota je dan za izlazak, subota je dan za đuskanje! Bit će to luda noć, predosjećamo to! Pripremite glasnice jer pjevat ćemo i vrištati zajedno!

kset

L-fest organizira Lezbijska grupa Kontra, više o festivalu na www.kontra.hr.

U pol' 9 kod Sabe
Band koji lansira odjeb tuzi i čemeru zbog ljubavnog ili bilo kojeg drugog kraja, u njihovom se pjesmama ne ispravljaju "krive drine", ne padaju teške riječi između posvađanih ljubavnica/ika. Pjeva se o beskrajnim kavama na suncu, žongliranju svojim i tuđim osjećajima, a autoironijom i humorom igraju se k'o vrućim kestenima.
U pol' 9 kod Sabe sedmeročlani su bend osnovan prije tri godine u jednom zagrebačkom stanu, onom njihove basistice Sabe. Odatle i naizgled neobično ime ovog benda čiji smart indie pop okuplja hordu obožavateljica i obožavatelja.
Duhovite i melodiozne songove, žanrovski određene na raskrižju indie popa i cabareta, pišu „kormilarka“ benda - klavijaturistica Ana Opalić, pjevačica Martina i basistica Saba. Na ostalim instrumentima su: Goran (gitara i ukulele), Marieta (saksofon), Olga (gitara) i Zrinka (bubnjevi).
Bend koji od svojih prvih dana ima epitet aktivističkog spoj je različitih manjinskih pozicija i kao takav odlučio je načeti neke na domaćoj glazbenoj sceni do sada neispričane priče.
U pol'9 kod Sabe potpisuju underground himne zagrebačke feminističke queer  scene, pjesme: „Prihvaćam sve“, „Veseli svaki me kraj“, „Želim biti strejt“..  Akustični aktivizam smatraju kičmom bendovske koncepcije.
Trenutno ih možete čuti kako rasturaju na Ceneru na Stojedinici.

Drvena Marija
Ponekad skupina, ponekad mono band, ponekad duet ili trojac. Ali uvijek tu s hitovima koji su već postali šlageri queer scene. Repertoar banda obuhvaća šarolik spektar glazbenih numera, od tragičnih (Titanik) do ponosa i slave (Homoseksualci), a ime tu i humanitarnih natruha (Mama Tereza). Što će ovaj put izvesti glasnice popularne Mima Simić, šefice i osovine benda? Dođite i provjerite!

Ksenija Jus

Slovenska kantautorica, skladateljica i pjesnikinja. Autorica osam glazbenih zbirki.
"Autorski jezik, kojim govorim je buntovnička poezija slobodnog formata. Osobne slobode, koje živim u zemlji krutoga kapitalizma - kojega mi zadnjih dvadeset godina nameću svekolike političke elite, ne može mi uzeti nitko. Razlog je jednostavan: pošto nemam više ništa što bih još mogla izgubiti. Život sam još u mladoj dobi posvetila istraživanju i praćenju umjetnosti, tijelo sam nedavno darovala u znanstvene svrhe. Trenutno jesam. I jednom me neće biti. Imam dakle sve i ujedno ništa. Strah pred bilo kakvim gubitkom nadomjestio je osobnu vjeru u ljude. Mala greška čovječanstva je da na žalost dopušta "psihopatskim zvijerima s ljudskim licem" da u ime nacionalnih interesa siju strah, bijedu, smrt, bolest. Vrijeme je da strah potraži primjereniji planet. U odsutnosti straha je naime ljudsko lice prijaznije/ljubaznije. To što moje vrijeme u ovom trenutku najviše treba je prijaznost/ljubaznost. Ukoliko je jedini put do ljubaznosti pobuna, onda ću se s poezijom vlastitog autorskog jezika buniti protiv gubitka ljudskog dostojanstva do zadnjeg daha."

Za ulazak u Kset potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).