Lifestyle

košarka

Zagreb ovog vikenda očekuje zanimljivo sportsko-zabavno LGBTIQ događanje - qSPORT vas poziva na Queer Sport Weekend pod sloganom "Trenirajte, natječite se, diskutirajte i partijajte s nama"

. QueerSport Weekend održava se 24.-26.10. te ćete tijekom ta 3 dana imati priliku natjecati se na ženskom košarkaškom turniru, sudjelovati na treninzima badmintona i plivanja, sudjelovati na tečaju plesa, okrijepiti se na brunchu, informirati se i podijeliti svoja iskustva na prezentacijama i diskusijama te se zabaviti na Queer Sport Partyju. I ove će se godine ekipi qSPORTa pridružiti i sudionici/ce iz regije (Sarajevo, Beograd, Rijeka..) koje/i su u procesu organiziranja svojih lokalnih LGBTIQ sportskih inicijativa. Sve aktivnosti su besplatne (osim turnira u ženskoj košarci gdje će zbog pokrivanja troškova dvorane sudionice podijeliti trošak plaćanjem manje kotizacije).

Već tradicionalni Queer Sport Weekend na kojem se promovira zdrav stil života te druženje LGBTIQ i friendly osoba održat će se 24-26.10. u Zagrebu u organizaciji društva sportske rekreacije qSPORT. Queer Sport Weekend nudi niz sportskih natjecanja, prezentacija, diskusija, treninga i tečajeva.

Za sudjelovanje na aktivnostima nije potrebna nikakva prijava, slobodno dođite na bilo koju od aktivnosti, a zainteresirane za treninge i turnir u ženskoj košarci molimo da se jave na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bi dobili konkretnu informaciju o lokaciji održavanja. Sve informacije o ovogodišnjem Queer Sport Weekendu, kao i o redovnim aktivnostima qSPORTa možete pronaći na web stranici www.qsport.hr, a kako je izgledao prošlogodišnji qSPORT Weekend pogledajte na videu bit.do/qSPORT_Weekend_2013.

Događanja započinju u petak 24.10. u 21 h u LGBT centru u Zagrebu (Petrinjska 27), otvorenjem izložbe "Maraton na iglama". Glavni party (na koji je ulaz slobodan) održat će se u subotu 25.10. u HotPot baru, a uz zabavne sadržaje, sve sportske entuzijastkinje i entuzijasti mogu u subotu 25.10. od 12:00 do 14:30 poslušati i prezentacije sportskih sekcija qSPORTa, partnerskih organizacija (qSPORT Sarajevo, FemSlam Beograd..) te diskusiju na temu budućnosti LGBTIQ sporta u Hrvatskoj i regiji.

Košarkašice koje žele pokazati svoje umijeće mogu se prijaviti za sudjelovanje na ženskom košarkaškom turniru koji će se održati u subotu poslijepodne. Održat će se i treninzi plivanja i badmintona te plesni tečaj (ples u paru gdje cure vode cure, dečki prate dečke ili cure vode dečke).

ples

Udruga qSPORT je društvo sportske rekreacije namijenjeno podršci LGBTIQ sportašica i sportaša, rekreativaca i rekreativki te sportskih entuzijastkinja i entuzijasta. Uključiti se mogu sve LGBTIQ osobe, bile u ormaru ili out, kao i straight osobe koje su gay-friendly. Cilj udruge je razvoj LGBTIQ sporta u Hrvatskoj i regiji te članice i članovi udruge već niz godina organizirano treniraju i sudjeluju na natjecanjima u različitim sportovima. Iako svi u qSPORT-u teže što boljim sportskim rezultatima, naglasak je na rekreativnom sportu, druženju, osobnom rastu i jačanju zajedništva.

"Sasvim slučajno sam naišla na qSPORT, došla na prvi trening i nakon svega par druženja doslovno su me posvojili kao da se znamo 100 godina. Ekipa je genijalna, a druženja s njima su neprocjenjiva! A što mi znači qSPORT? Fun, Love and more Fun!", rekla nam je badmintonašica Tina.

Mnogi potencijalni članovi misle da za priključenje moraju biti izvrsni u svom sportu no to nije potrebno. Jedino što je važno jest želja za učenjem, a za sve ostalo će se pobrinuti profesionalne trenerice i treneri. "Prije dolaska na trening sam se bojala da ekipa već super pliva i mislila sam  - što ću ja tamo s njima, no na prvom treningu sam vidjela da ima još neiskusnih. Izvrsne trenerice i njihov topao i brižan pristup su me uvjerili da je bavljenje sportom moguće bez straha – dapače, da može biti odlično. " rekla nam je plivačica Sanda. 

plivanje

Baš zato u qSPORT-u ističu da bi im bilo jako drago da nadolazeći QueerSport Weekend, uz obilje dobre zabave i lijepog druženja, posluži i kao poticaj na bavljenje sportom i pridruživanje njihovoj velikoj šarenoj obitelji.