Lifestyle

kosh1

Düsseldorfu je od 27. do 29. ožujka 2015. održan 9. međunarodni LGBTIQ turnir Düssel-Cup, na kojem je nastupilo čak 20 predstavnika i predstavnica qSPORT-a. Natjecali su se u badmintonu, ženskoj košarci, plivanju, odbojci na pijesku, trčanju i odbojci.

 

odb1

odb2

Čitav vikend bio je ispunjen događanjima i aktivnostima. Velikom broju sportašica i sportaša iz istočne i jugoistočne Europe dolazak je omogućen putem outreach sponzorskog programa, zahvaljujući kojem je i qSPORT dobio priliku da u velikom broju sudjeluje na LGBTIQ turniru zajedno s još oko 700 sportašica i sportaša iz drugih zemalja.

kosh2

kosh3

U petak su korisnici outreacha nazočili svečanom prijemu kod gradonačelnice Düsseldorfa, Klaudije Zepuntke, a za njih je bio organiziran i turistički obilazak te večera. Tijekom subote su se održavala sportska natjecanja, a navečer je bio i veliki party. Turnir je zatvoren oproštajnim nedjeljnim brunchem.

2gradon

3party

Na LGBTIQ turnirima vrijedi izreka da je važno sudjelovati, no u qSPORT-u su svakako vrlo zadovoljni i osvojenim 1. i 4. mjestom badmintonaša te 4. mjestom košarkašica. Atmosferom i organizatorima bila je vrlo zadovoljna košarkašica Iva: „Atmosfera je općenito bila super i to je sigurno odraz truda kojeg su organizatori uložili.“. Njena suigračica Sandra komentirala je rezultate: „Spletom okolnosti smo ostale četvrte, jer sustav natjecanja nije uključivao razigravanje, a samo jedna trica nas je dijelila od prvog mjesta! A bile smo najbolje, najljepše i najveselije! Nema veze, cilj je bio sudjelovati i zabaviti se, a dogodine ćemo ići opet i biti prve.“. Treba napomenuti da se našoj košarkaškoj ekipi priključila i Milica iz Beograda, koja je također pohvalila organizaciju turnira te pogotovo party i brunch.

badm1

badm2

badm3

badm4

Düssel-Cup je svakako bio lijepo i osnažujuće iskustvo za ekipu iz qSPORT-a. Sudjelovanje na turniru motiviralo ih je da nastave organizirati i prakticirati sportske aktivnosti s još više entuzijazma i energije. Informacije o treninzima i aktivnostima qSPORT-a potražite na www.qsport.hr ili pošaljite upit e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

pliv1

pliv2

pliv3

pliv4