Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U monologu "Medea Redux" žena se prisjeća svoje djevojačke veze s profesorom koja završava tragično, jednako je potresan i monolog za muškarca naslovljen "Ifigenija u Oremu", gdje biznismen iz Utaha ispovijeda stravičan zločin koji je učinio, dok duo-drama "Jato svetaca" opisuje nasilan događaj - naličje naoko skladne i "nevine" zabave u New Yorku. Pri tome "Bash" poziva glumce, u ovom slučaju Kseniju Pajić, Mladena Vulića, Svena Šestaka i Ivanu Roščić, na preciznu i sugestivnu igru, koja se odvija u neposrednoj blizini publike, bezobrazno joj podastirući nimalo skladnu sliku naših života, radikalnu jedino po tome što je odlučila zaviriti iza paravana udobnog nam svakodnevlja.

Redateljica predstave je višestruko nagrađivana gošća iz Slovenije, Mateja Koležnik, čija biografija uključuje i velik broj s uspjehom postavljenih suvremenih tekstova svjetske dramaturgije.

"Svakako preporučam predstavu svima onima koji se na najjednostavniji način žele uvjeriti u postojanje homofobije i njenih  teških posljedica", kaže Dorino Manzin, predsjednik Drugog koraka.