Film

Mega najava! Ove zime nas svašta nešto  očekuje.
Samo do kraja ove godine toliko je naslova najavljeno da se sada pitam kako će uspeti sve to da ‘uprogramiraju’ ovi naši bioskopi. No opet, to nije naša briga. Naše je da vam predstavimo mogućnosti, odnosno izbore za zimski period 2004te, pa i nešto za 2005u. Engage!

Komedije


Shark Tale

Režija: Bibo Bergeron, Vicky Jenson
Glasovi: Will Smith, Renee Zellweger,  Robert De Niro, Jack Black

Ovo je crtić koji je već počeo da se prikazuje u gotovo svim bioskopima ex yu država, ali bi bila greota ne pomenuti ga.
Radnja se odigrava (a gde bi drugde) no u dubinama okeana. Glavni likovi su brbljiva ribica Oskar koja prisvaja ‘zasluge’ za smrt sina vođe mafijaša ajkula i time potisuje vlastitu smrtnu presudu. Sa druge strane tu je Leni, ajkula vegeratijanac koja se tesko uklapa u program ajkula. Film sam po sebi  nosi dosta zabave, dobre CG efekte i dosta parodičnih momenata poznatih filmova.


Bridget Jones! ::: The Edge Of Reason

Režija: Beeben Kidran
Uloge: Renne Zellweger, Hugh Grant, Colin Firth, Jacinda Barrett

Kako su nastavci sve popularniji, evo nama još jednog. Dakle ovaj deo kreće tamo odakle je prethodni završen. Sada kada je sa Darciyem (Firth), Bridget (Zellweger) ne može mirna sedeti no počinje sa preispitivanjem njihove veze. Naravno tu je još uvek Grant kao njen bivši šef koji će odigrati važnu ulogu u tom njenom preispitivanju.
Zanimljivo je i to da se već piše scenario za treći nastavak ovog filma.


Meet The Fockers

Režija: Jay Roach
Uloge: Ben Stiller, Robert De Niro, Dustin Hofman, Barbara Streisand, Blythe Danner, Teri Polo

Evo nama još jednog nastavka. Posle otprilike dve godine od premijernog prikazivanja filma Meet Her Parents, dođosmo do zakljućka da i Gaylord Focker ima roditelje. A šta se dešava kada spojite jednog bivšeg operativca CIA-a sa hipo tazbinom… pa baš da vam ne kažem. Do kraja godine će vam se sve sam kasti ;o)


The Life Aquatic

Režija: Wes Anderson
Uloge: Bill Murray, Owen Wilson, Willem Defoe, Cate Blanchett, Jeff Goldblum

Svakako da je bio fenomenalan u Lost in Translation, no Bill-u najbolje stoje komedije definitivno, a sve apropo njegovom fenomenalnom sarkazmu. Te evo njega u još jednoj. Dakle u The Life Aquatic, Steve Zissov (Bill Murray) je ekcentrični, narcisoidni istraživac morskih dubina. Na njegovom putešestviju prati ga novinar (Owen Wilson). U ovom filmu ima dosta animacija pošto je bilo  potrebe izmisliti nekih 25 novih morskih životinjskih vrsta.


Spanglish

Režija: James L Brooks (poznat po filmu As Good As It Gets)
Uloge: Adam Sandler, Tea Leoni, Paz Vega, Victoria Luna, Ian Hyland

Od ovog filma zaista mnogo očekujemo, a ništa manje no jednu vrsnu komediju. Dakle John Clasky (Sendler) unajmljuje Meksikanku Flor-u kao dadilju i kućnu pomoćnicu. Kao ključan lik tu je i Johna-ova zena Deborah koju tumači Tea Leoni. I jel te, porodicna idila, ili mali privatni pakao.


Happily N’Ever After

Režija: Paul J. Bolger
Glasovi: Sigourney Weaver, Sarah Micalle Gellar, George Carlin

Ajme, ovo ce se zaista svideti svim onim likovima koji umeju da cene crni humor, a uz to preziru klasične bajke. Naime ovo je jedan totalno mentalan crtani film koji je direktan udar na sve klasične bajke. Tako na primer u crtaću, Pepeljuga je zla, a Toma iz priče ‘Čarobni pasulj’ nakon što počne da se vere po džinovskoj stabljici pasulja biva posle par sekundi zgnječen od strane džina i time se priča o Čarobnom pasulju završava. Ludilo, ne?


The Hitchhiker’s To The Galaxy

Režija: Gorth Jennings
Uloge: Martin Freeman, Mos Def, Sam  Rockwell

Da li treba nešto pričati o ovome uopšte. Naravno, radi se o ekranizaciji urnebesne parodije Douglasa Adamsa. Ono sto je bitno je da je film dobio pristojan budžet koji svakako obećava kvalitetnu adaptaciju.


Son Of A Mask

Režija: Lawrence Guterman
Uloge: Alan Cuming, Bob Hoskins, Jamie Kennedy, Jeanette Cronin

Možda je ovaj film i bio očekivan pre par godina, ali sada on je totalno iznenađenje. Naime, sećamo se Jim Cerriy-a u filmu Maska (ludačke komedije snimljene pre oko 10 godina), pa evo i Lokijevog produkta.  U centru je crtač koga tumači Jimie Kennedy, a koji čuva dete začeto uz pomoć moći Lokija. I sad treba izaći na kraj sa detetom koje je pod uticajem maske Loki. Da li je sada vredelo snimati ovakav film, nismo sigurni, no to ce se pokazati uskoro.


Christmas With The Kranks

Režija: Joe Roth
Uloge: Tim Allen,  Jamie Lee Curtis, Dan Aykroyd

Pa ništa posebno rekli bi mi po onome sto sam imala prilike pročitati. Bračni par za vreme Bozića beži u inostranstvo kako bi izbegli komercijalizaciju praznika. Kako se njihova ćerka ne slaže sa njihovom odlukom, ona sama se vraća kući. Iz samog opisa radnje ne vidimo ništa urnebesno niti posebno interesantno, no ljudi kažu da je scena u kojoj Allen guta ćurku toliko smešna da su je morali snimati 47 pita.


Surviving Christmas

Režija: Mike Mitchell
Uloge: Ben Affleck, Christina Applegate, James Gandolfini, Catherine O’Hara

Eto, i sam Ben priznaje da je za ovaj film možda bilo bolje angažovati Mike Myers-a, Eddie Murphy-a ili  pak Adama Sendler-a, ali šta je tu je. Nema crnog humora, ima dosta problema na snimanju i problema sa budžetom. E sad, šta će od svega toga ispasti  imaćemo uskoro prilike da vidimo.


The Magic Roundabout Movie

Režija: Frank Passingham (Chicken Run)
Glasovi: Jim Broadbent, Joanna Lumley, Kylie Minogue, Tom Baker, Bill Nighy, Ian Mc Kellen

Iako ovaj kompjuterski animirani film nosi naziv britanske TV serije iz ’70.  godina, on sa istim nema ništa zajedničko. Glavni likovi su pas Dougal, krave Erminrude i Zabedee. Oni napuštaju sigurnost polja kako bi se  borili  protiv zlog čarobnjaka zvanog ZeBaDee.


The Sponge Bobb Square ::: Pants Movie

Režija: Sharm Cohen, Stephen Hillenburg
Glasovi: Tom Kenny, Alec Boldwin, Jeffrey Tombor

Evo nama i dukometražne verzije crtaća Suđer Bob Kockalone. Ovaj je crtić smeli projekat Nickelodeon producentske kuće. Alec Boldwin u crtaću pozajmljuje glas animiranom plaćenom ubici. I ne, ovaj crtić svakako nije namenjen deci.


Drama / Dokumentarni / Biografski


Birth

Režija: Jonathan Glazer
Uloge: Nicole Kidman, Cameron Bright, Lauren Bacall, Anne Heche, Danny Huston

Udovica  koju tumaci Nicole počinje verovati da je desetogodišnji dečak reinkarnacija njenog pokojnog muža. Ono što u ovom filmu možete svakako očekivati je dosta nastranih i bizarnih scena.


Alfie

Režija: Charles Shyer
Uloge: Jude Law, Susan Saradon, Marisa Tomei, Sienna Miller

Ovo je ustvari rimejk istoimenog klasika iz 1966. u kome je glavnu ulogu tumacio Michael Cain, iako Jude Law odbija to da  prizna. Naime, po njegovim rečima, iz stare verzije je uzeta samo suština, a pristup je totalno drugačiji. No, kako bilo, priča o neodoljivom zavodniku i njegovim ‘žrtvama’ uskoro i kod nas.


The Corporation

Režija: Mark Achbar, Jennifer Abbott
Uloge: Michael Moore, Naomi Klein, Naomi Chomsky

Ovu  i prošlu godinu su obeležili brojni dokumentarci poput Fahrenheit 9/11, Super Size Me, Capturing The Friedmans itd. Evo nama još jednog koji ćemo rado  pridodati ovom nizu uspešno plasiranih dokumentarnih filmova. The Corporation je osvrt na multinacionalno društvo uz pokušaj psihoanalize velikih korporacija. Iza filma stoji tri godine snimanja, veoma dobro osmišljena pitanja i vrlo dobro sumirani zaključci. Kao i uvek, većina će kritičara / gledaoca ovo ostvarenja svrstati u šokantne, skandalozne, a poenta je u tome da film (kao na kraju i tri gore navedena) prikazuju samo svet as it is.


Finding Neverland

Režija: Marc Foster
Uloge: Johnny Depp, Kate Winslet, Dustin Hoffman, Julie Christie

Na pomen neverlanda prva asocijacija bi nam mogla biti Petar Pan, ne? E pa nije daleko od toga. Naime ovo je ekranizovana biografija JM Barrie-ja, posca priče Petar Pan. Kroz film će se pokazati koje su to stvari iz zivota Barrie-ja inspirisale da napiše ovu fantastičnu, legendarnu priču. Priča je dosta teška, no priča se da je Johnny Depp dao sve od sebe da razvedri atmosferu.


The Libertine

Režija: Laurence Dunmore
Uloge: Johnny Depp, John Malkovich, Samantha Morton, Rosamund Pike, Shane Mac Gowan

Radi se o čudnoj kombinaciji restauriranog rock stream-a i poezije 17. veka. Ludilo, sex, zavodjenje, razuzdanost su elementi filma, a kazna  je Bozija, ili ti sifilis. U svakom slučaju ovo je jedno od veoma dobrih ostvarenja Johnny-a Depp-a imajući u vidu da on zaista zna da izabere čudne projekte.


The Phantom Of The Opera

Režija: Joel Shumacher
Uloge: Gerard Burler, Emmy Rossum, Patrick Wilson, Minnie Driver, Miranda Richardson

Svi smo negde manje – više upoznati sa klasičnom pričom Fantoma iz Opere. Pa ovo  i nece biti ništa drugacije do upravo to. Kako ne bi sada prepričavala radnju filma pošto verjem da većina već zna o čemu će se raditi u filmu, samo ću ciritati kritičare iz casopisa Total Film koji su o ovom filmu rekli sledece: “Rezultat je gotski rođak filma Moulen Rouge. Muzika je sjajna, ali romantični deo nije ubedljiv. Phantom je oprobana ljubavna priča i  sigurno će biti sajan film.”


A Very Long Engagment

Režija: Jean-Pierre Jeunet
Uloge: Andrey Tautou, Jodie Foster, Dominique Dupontel

A Very Long Engagment je adaptacija romana Sebastiana Japrisota. Andrey Tautou tumači ulogu Mathilde koja pokušava da otkrije isitnu o oklevetanom, prognanom, ocrnjenom vereniku, koji kao dezerter u prvom svetskom ratu biva oteran na ničiju zemlju. U film je uloženo oko 50 miliona dolara,  što ga dovodi na drugo mesto  najskupljih francuskih filmova (na prvom je film Asterix i Obelix).


Proof

Režija: John Medden
Uloge: Gwyneth Paltrow, Jake Gyllenhaal, Anthony Hopkins, Hope Davis

Pre dve godine Gwyneth je ovu  ulogu igrala u pozorišnom komadu, a sada evo je i u filmu kao Catherine koja je ćerka genijalnog matematičara koga tumači Anthony Hopkins. Ona otkriva da je nasledila očevu genijalnost, ali i svo njegovo ludilo. Pa sad treba se izboriti sa tim ludilom, a suprodstavljeno njemu stoje Gyllenhaal kao Catherine-in ljubavnik i Davis kao njena sestra.


The Merchant Of Venece

Režija: Michael Redford
Uloge: Al Pacino, Jeremy Irons, Joseph Fiennes, Zuleikha Robinson, Mackenzie Crook

Radi se o ekranizaciji još jednog od Sekspirovih dela – Mletacki trgovac. Al Pacino ovde tumači ulogu Shylock-a, a bogati trgovac je Joseph Fiennes. Za produkciju ovog velikog klasika uloženo je 30 miliona dolara. Radford kaze da  je priča o sukobima i verskom progonu i danas veoma aktuelna.


Ray

Režija: Taylord Hackford
Uloge: Jamie Faxx, Regina King, Kerry Washingron, Terrence Dashon Howard

Još jedan biografski film. Ovog puta radi  se o zivotu soul kralja Ray Charles-a. Ray-a tumači Jamie Faxx koji je zbog ove odbio ulogu u Collateral. Po  mišljenju kritičara ovo je svakako materjal za Oskara. Kao i u svim biografskim filmovima i ovaj će nam pored svetlih i slavnih scena života Ray-a  Charls-a otkriti i one tamne momente njegovog života u kome se nalazi heroin, skandali, rasizam  itd.


Shell We Dance

Režija: Peter Chelsam
Uoge: Richard Gere, Jennifer Lopez, Susan Saradon, Stanley Tucci

1996. godine japanska verzija ovog filma ostavila je snažan utisak na američku publiku, te je bilo  pitanje vremena samo kada će se isti pojaviti u hollywoodskoj varijanti. Dakle imamo Richard-a koji glumi ambicioznog advokata zaljubljeng u svoj posao koji u jednom  momentu impulsivno odlazi u školu plesa gde  upisuje tečaj, pa valjda stepa ;o) Naravno, sa druge strane instruktorka  plesa je niko do  Jennifer Lopez. I  tako su oni igrali.


Akcija / Istorija


Alexander

Režija: Oliver Stone
Uloge: Colin Farerell, Angelina Jolie, Val Kilmer, Anthony Hopkins,  Jared Leto

O  ovom filmu se već toliko toga pisalo i već duže vremena se promoviše njegova premijera koja tek što nije ustupila. Ustvari, mi smo negde premijeru ovog filma i  ranije očekivali, ali eto, zima ga neće zaobići. Dakle priča o istorijskom junaku koji  je već i za svog života postao legenda. Kralj celog sveta, mlad, ambiciozan,  pametan, učen, biseksualan. Puno krvavih kadrova, dosta specijalnih efekata, dobra gluma i jos dosta  toga. A šta je Farrell rekao na sve to? Pa da je zbog frizure u filmu izgledao kao Doris fucking Day.


The Manchurian Candidate

Režija: Jonathan Demme
Uloge: Denzel Washington, Maryl Streep, Live Schreiber, Kimberly Elise

Eto nama još jednog rimejka istoimenog filma iz 1962. godine. Za razliku od originala, u novom Mandzustik kandidat Denzel je ratni veteran iz Irske, a ne iz Koreje. Nećemo vam mnogo reći o samom zapletu filma, no rećićemo samo da je film po nekima još jedno ostvarenje upereno protiv Bušove politike (negde se i nadovezuje na Moor-ov Fahrenheit 9/11). Po mišljenjima kritičara Meryl Streep i Live Schreiber su apsolutni kandidati za Oskara u ovom filmu.


Ocean’s Twelve

Režija: Steven Soderbergh
Uloge: George Clooney, Julia Roberts, Brad Pit, Matt Damon, Andy Garcia, Catherine Zeta Jones, Bernie Mac, Eddie Izzard, Vincent Cassell

Ja vas pitam, kada ste poslednj put videli ovoliko fenomenalnih glumaca na jednom mestu? Naravno da je samo time uspeh ovog filma zagarantovan, ali da vidimo šta stoji iza svih tih likova. Nakon uspešne pljačke u Vegasu, cela će se radnja preseliti u Evropu. Na udaru su ovog puta Amsterdam i Rim, dakle dvostruka pljačka (prevara). Pored Terry Benedict-a koga glumi Garcia i koji je samo tako željan osvete, za petama im je  i Evropol.


National Treasure

Režija: Jon Turteltaub
Uloge: Nicolas Cage, Sean Bean, Harvey Keitel, Diane Kruger

Šta se dešava kada mapa sa blagom počne vrideti više nego samo blago? Naravno da vam nećemo reći :op Ono što ćemo vam reći je da će se judi polomiti da se dokopaju mape sa  blagom koja se btw. nalazi na poleđini USA Deklaracije o nezavisnosti. Ma jok, nije sprdnja, ali ovaj će film svakako dati dosta dobre zabave te se potrudite da ga ne propustite.


Ledder 49

Režija: Jay Russell
Uloge: Joaquin Phoenix, John Travolta, Jacinda Barrett, Morris Chestnut, Robert Patrick, Billy Burke

Dođosmo mi ponovo do 9/11. Pa negde se i dalo očekivati posle famoznog rušenja ‘bliznakinja’ i proglašavanja vatrogasaca za nacionalne heroje tih dana, da će se kad tad pojaviti jedan sa ovom tematikom. Ledder 49 je visoko budžetni film sa dosta specijalnih efekata i pirotehnike, a priča se vrti oko spašavanja Joaquina Phoenixa (koji igra vatrogasca) iz goruće zgrade dok ga njegov sef (John Travolta) pokusava očajnički izvući odande.


After The Sunset

Režija: Brett Ratner
Uloge: Pierce Brosnan, Woody Harrelson, Salma Hayek, Naomi Harris, Don Cheadle

Pierce je jednom prilikom za ovaj film rekao da se ‘ladno može prekrstiti i u “Thomas Crown2” pa onda možete zamisliti o kakvom se filmu radi. Imamo par penzionisanih pljačkaša (Pierce i Salma) i FBI agenta koji je posve (naravno) paranoičan pa diže prašinu za njima. To bi bilo to u suštini.


The New World

Režija: Terrence Malick
Uloge: Colin Ferrell, Christian Bale, Wes Studi, Christopher Plummer

Za Ferrell-a nema odmora. Dakle nakon Alexandra eto njega u ulozi legendarnog Johna Smitha, engleskog moreplovca iz 17. veka. Ukoliko još niste skontali o kom se istorijskom liku radi, reći ću samo još da zaplet kreće u trenutku kada se Smith susreće sa indijanskom princezom Pocahontas i njenim narodom. E sad sam vam sve rekla :op


The Flight Of The Phoenix

Režija: John Moore
Uloge: Dennis Quaid, Giovanni Ribisi, Hugh Laurie

Ako je za poverovati, evo nas kod još jednog rimejka iz 1965. Ovo je definitivno godina ‘već vidjenih’. Imamo avion koji se srušio  negde u  pustinji, nakon čijag pada nekolicina preživelih pokušava od delova olupine da sklopi neku vrstu letelice. Quaid je rekao da je ovo priča o nadi i opstanku. Nade uvek ima, ali hoce li osptati ostaje nam da vidimo.


SF / Horor


Batman Begins

Režija: Christopher Nolan
Uloge: Christian Bale, Liam Neeson, Michael Chaine, Gary Oldman, Ken Watanabe

Sećate li se poslednja dva dela Batman-a? Lično, nerado ih se sećam. A što me raduje najava još jednog nastavka o Batman-u? To što je Worner Bros odlučio da povrati stari sjaj ovom super heroju, ili ti stari ‘mrak’. Kako god,  na prvom mestu dosta očekujemo od Christiana Bale koji se veoma dobro pokazao u Equilibrium-u. Iskreno mislim da je on posle Michael Keaton-a savršena faca za ovu ulogu (ma kakav Val… kakav Coooney). Ali poenta je da se on ne ‘vraća’, vec ‘počinje’. Dakle ovo je priča o nastanku ‘crnog viteza’ i svemu onome što je predhodilo njegovom ‘rađanju’. Iznenađenje je, između ostalih, i Chaine u ulozi Alfreda (batlera). I ako znamo da pored fenomenalne ekipe glumaca, dobre priče imamo i Nolan-a kao režisera koji stoji iza filma ‘Memento’, onda svakako možemo očekivati fenomenalno filmsko ostvarenje.


Immortel

Režija: Enki Bilal
Uloge: Linda Hardy, Thomas Kretschmann, Charlotte Rampling, Frédéric Pierrot, Thomas M. Pollard, Yann Collette, Derrick Brenner

Jedan fantastičan SF ep po uzoru na istoimeni strip čiji je autor upravo i režiser ovog filma. Naime, zanimljivo je da je Enki Bilal rođen u Beogradu,  pokupio grdne medjunarodne nagrade u svetu stripa, režirao nekolicinu filmova, snimio tri albuma, radio na operi kao  zaljubljenik u pozoriste itd. Lista je neizmerno duga, tako da je ovo jedan od onih beskrajno fascinantnih likova koji svakako imaju šta da daju. Sama radnja filma je veoma interesantna. Bog Horus biva osuđen  na smrt od strane drugih bogova zbog toga što  je hteo da iskoristi svoje sledbenike. On traži odgođaj smrtne presude  za sedam dana kako bi našao načina da  joj izbegne. Njegov spas leži u veoma misterioznoj i moćnoj ženi plave kose čiji je snovi navode da lije plave suze. Njeno ime je Jill Bioskop. Kako bi našao Jill,  Horus mora da uzme ljudsko obličje, te on koristi telo političkog zatvorenika koji je 30 godina bio zamrznut po kazni. Fenomenalne slike vizije New Yorka sa pocetka 23. veka su spektakularne. Na plakatu ćete moći da pročitate sledeće:”Ne tako daleka budućnost. Ljudska rasa je izumrla. Postoje samo roboti. Bog se vraća na zamlju da ponovo stvori čoveka… za sedam dana.”
Premijera je zakazana kod nas za 9. decembar.


The Grudge

Režija: Takashi Shimizu
Uloge: Sarah Michelle Gellar, Mill Pullman, Jason Behr, Clea Duvall, Kadee Strickland

Radi se o Hollywood-skoj verziji japanskog hita “Ju-On”, horora koji je doživeo brojne prepravke. Dakle, Gellar-ova glumi medicinsku sestru koja živi i radi u Tokiju i koja igrom slučaja naleće na drevnu kletvu u obliku virusa koji nemilosrdno seje smrt za sobom. Ma strah i trepet.


Blade: Trinity

Režija: David  Gayer
Uloge: Wesley Snipes, Jessica Biel,  Ray Reynolds, Parker Posey

I još jedan nastavak sada već kultnog filma Blade. Da li je i poslednji? Pa po trejleru bi rekla da bi i mogao biti. Naime Blade se vraća da bi se konačno obračunao sa hordom vampita, koja PONOVO pokušava da osvoji svet. Interesantna inforamcija sa snimanja ovog nastavka je da je u toku snimanja uništeno pet kamera. Momci su se previše uživeli u uloge, ne?


Star Wars ::: Epizode III ::: Revenge Of The Sith

Režija: George Lucas
Uloge: Hayden Christensen, Natalie Portman, Ewen Mc Gregor

Je, i  meni je naslov ovog nastavka bio malo funny, al što ćemo. To je Hollywood. Dakle eto nas napokon na kraju... šestologije? Uh ko bi rekao. Sad samo treba sve to posložiti lepo i pažljivo ko puzle i  skontati  ko, gde,  kako, zašto?  ‘Ala ga je  opravio, svaka mu čast’? Nećemo zalaziti u priču koliko je problema sa snimanjem ovog, doduše svakog nastavka Lucas imao, no ćemo samo napomenuti da je verovatno sva ta muka uticala na njegovo raspoloženje te celu priču u ovom nastavku režiser boji mračnim tonovima. Odmah se pripremite za pad Republike i za dolazak na vlast zle Imperije.


Seed of Chunky

Režija: Dan Mancini
Uloge:  Billy Boyd, Brad Dourif, Jennifer Tilly, Redman Hannah Spearritt, John Waters

Aha, još jedan nastavak. Pa naravno. Ovo definitivno nije godina originalnih ideja. Chunky nalazi ženu svog života i zamalo da se razmnoze bre. To zlo seme. E sada, pa ništa više neću da vam kažem. I sa ovo malo reči sam  previše rekla. Bolje ga odgledajte.


Ali to nije sve!!!

Naravno da to nije sve (a ko bi reko?). Elem, nabrojaćemo samo još par naslova koja se najavljuju za ovu zimu,  i to samo  one bitnije. Pa krenimo:

Harry Potter And The Goblet Of Fire (novi režiser – Mike Newell)
The Pink Panther (Steve Martin kao inspektor Clouseau)
Legend of Zoro (nastavak avantura maskiranog osvetnika)
The Brothers Grimm (Matt Damon i Heath Ledger u glavnim ulogama)
King King (novo remek delo Piter-a Jackson-a)
Bewitched (još jedan nastavak, ovog puta Nicole Kidman ko veštica, a Will Ferrell kao njen  muž)
Fantastic Four (priča o super herojima)
Kingdom Of Heven (Ridley Scott se vraća u stilu filma ‘Gladiator’)