Film

Šuška se šuška o trećem delu Singerove X sage. Mnoga pitanja su ostala nerazrešena u prethodnom delu, pa su producnti odlučili da omame fanove fantastike. Šta se desilo sa Jean Grey? Hoće li se vratiti? Hoće li i dalje biti deo x-men tima?... (kakav nagoveštaj!).

Iako je rano pričati o zapletu radnje, priča se da će glumačka i tehnička postavka uglavnom ostati nepromenjena, no niko od odgovornih još uvek ne može to da garantuje. Ostaje samo još da očekujemo od Bryana Singera, kao izvesnog režisera, da napravi još jedno remek delo.

Uloge: Patrick Stewart, Alan Cumming, James Marsden, Famke Janssen, Shawn Ashmore, Daniel Cudmore, Rebecca Romijn-Stamos
Režija: Bryan Singer
Producent: Lauren Shuler Donner

U međuvremenu, mnogo je nagađanja od strane glumaca, pa i samog režisera. Tako na primer grupa koja će raditi na filmu nikako da se složi oko datuma premijere. Producent Lauren Shuler Donner tvrdi kako će se sa snimanjem filma početi u junu 2005. u Vankuvertu, da bi oremijerno bio prikazan 2. maja 2006. godine. No, James Marsden kojeg smo gledali i gledaćemo u trećem delu X Men filma kao Cyclops-a tvrdi kako je vrlo moguće da će se premijera odgoditi za božić iste godine. Sa druge strane Patrick Stewart koji tumači ulogu znanstvenog profesora X tvrdi samouvereno da će se film naći u bioskopima već u toku 2005 godine. I kome verovati?

Opet, tu je i problem castinga. Priča se da neće svi glumci koji su se pojavili u prethodna dva dela, participirati u ovom projektu. Hugh Jackman-u doduse kaže kako bi vrlo želeo da učestvuje u još jednom ovakovom projektu jer mu se osobito mnogo dopada lik kojeg tumači (Wolverine). Ipak, ogradio se rečima da nije siguran da će pristati ako mu uloga bude ponuđena, pri tom citirajući svog menadžera: Naravno, kako moj menadžer ume reći, “nikad ne reci definitivno DA Hugh!”

Za Halle Berry (u ulozi Storm) nije potvrđeno da li će učestvovati na projektu. Šta više, postoje osnovana sumnja da neće, mada producent filma Lauren Shuler Donner kaže da će se potruditi da je pridobiju. Patrick Stewart (Professor X), James Marsden (Cyclops), Famke Janssen (Jean Grey, ili ti u ovom delu Dark Phoenix) su definitivno izvesni u ovom trenutku, a postoji predpostavka da će se u ovom delu pojaviti dva nova lika, Beast i Gambit, no još uvek se ne zna ko će tumačiti njihove uloge.