Film

U toku je premijera nove amerilčke serije " The L Word". Povodom toga Hollywood.com je dao pregled 5 najmoćnijih žena u Americi. Ono što je nas privuklo je to što se među njima našla pored Drew Barrymore, Madonne, Julie Roberts, Oprah Winfrey, i verujem nama mnogima posebno uvažeavana glumica, Ellen DeGeneres :o). Kako i žašto? Prevodimo za vas tekst sa Hollywood.com-a.

Zašto ona? Zato što je jednom izglasana za "Najsmešniju osobu u Americi " a onda postala prvi autovani nosilac glavne uloge u uspešnoj televizijskoj seriji. Zato što nije odstupila kada su se vrata zalupila njoj u lice prilikom pada njene popularnosti. Zato što je u 2003 dokazala da je zaista talentovani komičar, producitajući histeričan HBO specijalan šou Ellen DeGeneres: Here and Now, dovodeći u život najsmešniji animirani lik svih vremena u animiranom filmu Finding Nemo i ispunjavajući nekada isprazan talk show (koji je pre nje vodila Rosie O'Donnell) svojim dinamičnim chat festom The Ellen DeGeneres Show .
Najbolji citat: "Upravo sada, porota još uvek odlučuje o mojoj karijeri. Hajde da vidimo hoću li postići ono što sam želela, što je prevazilaženje stereotipa. I dalje mislim da ćemo kroz 30 godina da se bavimo homofobijom, i bilo bi lepo imati Ellen na Nick at Nite zajedno sa Mary Tyler Moore , nekoga sa kim će [gay] deca moći da se identifikuju. Sklona sam umanjivanju važnosti onoga što radim za život, ali isto tako znam da ću jednom otići ovde i neću biti neko ko je samo imao popularnu seriju, već neko ko je pomogao ljudima da promene mišljenje."-- TV Guide ,1997

Izvor: http://www.hollywood.com