Film

Ništa posebno što je američka, no što je lezbejska! Napokon, nakon serija "Ženski zatvor"(kroz koju se samo provlači L priča) i "Will and Greace" (gay serije), jedna serija koja nosi L obeležje na sebi... "The L Word".

Imena glumaca nosioca ove TV serije su: Jennifer Beals, Laurel Holloman, Mia Kirshner, Eric Mabius, Karina Lombard, Katherine Moennig, Erin Daniels, Leisha Hailey, Pam Grier.


"Nezvanična skica radnje The L Word priča o putevima i mukama grupe prijatelja iz L.A., od čega su većina njih lezbejke.

U početku straight Jenny (Mia Kirshner) doseljava se u L.A. kako bi bila kraj svog dečka Tima (Eric Mabius), koji ima bi-prijateljice, prve susede Tinu (Laurel Holloman) i Betti (Jennifer Beals). Tina i Bette upoznaju Jenny sa privlačnom Marinom (Karina Lombard), koja je vlasnica lokalnog kafea, i Marina i Jenny kreću u sporu igru zavođenja koja kulminira u ljubavnu afferu, što Jenny ostavlja rastrzanu između ljubavi prema Timu i njenih osećanja prema Marina.


Bette and Tina, u međuvremenu, su u stabilnoj vezi već sedam godina i trude se da dobiju dete, ali su frustrirane poteškoćama u iznalaženju pogodnog donatora sperme. Tina je nešto opuštenija i njeno napuštanje posla na razvojnim studijama kako bi se fokusirala na trudnoću, kao i Bettino količina provedenog vremena na poslu kao direktor muzeja postavlja dodatni pritisak na njihovu vezu. Bette je tip-A karaktera koja sebe vidi kao "odraslu" osobu u grupi, i ima komplikovanu vezu sa svojom polu sestrom Kit (Pam Grier), koja je straight muzičarka i lečeni alkoholičar.


Shane (Katherine Moennig) je frizerka koja "ne upada u veze", već spava svake večeri sa drugom ženom umesto da uključi samo jednu u svoj život (Tammy Lynn Michaels) koja od nje želi više od seksa za jenu noć.

Dana (Erin Daniels) doživotno-samotna profesionalna teniserka koja se kreće ka svetskom teniskom vrhu -- do' god ne otkriva svoje seksualno opredeljenje. Bila je spremna povinovati se ovim uslovima u prošlosti, ali joj postaje neverovatno teško kada se nenadano zaljubljuje u "začinjenu" šeficu njenog kantri kluba (Lauren Lee Smith).

Kao jedina otvorena biseksualna žena u grupi, novinarka Alice (Leisha Hailey) traži iste kvalitete kako u muškarcima, tako i u ženama, a njeni ljubavni interesi uključuju i "emocionalno-obogaljenu" bivšu devojku (Guinevere Turner) i lezbejski identifikovanog čoveka pod imenom Lisa (Devon Gummersall).

Zvanična skica radnje

Jenny Schecter (MIA KIRSHNER) je nadarena, mlada spisateljica fantastike koja je upravo završila MFA test na Iowa Writer's radionici. Sa istaknutom literarnom nagradom i objavljenom jednom kratkom pričom, stiže u Los Angeles kako bi započela "odrasli život" sa svojim dečkom - a uskoro i verenikom - Timom Haspel (ERIC MABIUS), plivačkim trenerom za žene na najvećem univerzitetu u zemlji.

Smeštaju se u West Hollywoodu, vrata do vrata sa Betti Porter (JENNIFER BEALS), direktorkom muzeja, i njenom partnerkom Tinom Kennard (LAUREL HOLLOMAN). Betti i Tina su zajedno sedam godina i i trude se naći pogodnog donatora sperme kako bi zasnovali porodicu i sve to dok se bore za opstanak svoje veze u ulogama koje su izabrale za sebe i kako će sve to uticati na njihovu budućnost.

Bettin i Tinin najbliža grupa prijatelja uključuje Shane McCutcheon (KATHERINE MOENNIG), frizerku i primarnu zavodnicu; Dana Fairbanks (ERIN DANIELS), profesionalnu teniserku koja se još uvek nije outovala; biseksualnu novinarku Alice Pieszecki (LEISHA HAILEY); i Bettinu polu sestru Kit Porter (PAM GRIER), koja je muzičarka i lečeni alkoholičar."


Izvor: http://www.afterellen.com/TV/thelword-summary.html

Između ostalog navodimo da je serija počela da se prikazuje u Americi 18. januara, da možemo samo predpostaviti da će se na programu naših televizijskih stanica naći kroz 10 godina, da je serija toliko restrihovana na područje Amerike i Kanade da ni zvaničau stranicu ove serije ne mogu videti ljudi koji ne žive u Americi (http://www.sho.com/site/lword/home.do), da sve informacije o seriji možete pre svega naći na stranicama http://www.afterellen.com, http://www.msnbc.msn.com i http://www.imdb.com.