Bloqueer

Izvadih ključeve iz džepa jakne. Otvaram vrata stana. Polako spuštam vrećice sa flašama crnog vina. «Hmmmm, drušvto dolazi večeras,...makar sam kupila vino.» Odlazim u kuhinju. Vadim vino iz kesa, «valjda će 6 flaša biti dovoljno,....hmmm, nas osmero? Ma bit će. »Do večeras, vino će se taman ohladiti, a večera će biti spremna. Kad sam ostavila vino u frižider, otišla sam do spavaće sobe, malo prileći, pa ću kasnije zovnuti Dadu da pospremi stan i Seku da skuha večeru.
Zvonjava mobitela me probudila. «Trebamo li što donijeti?», čuo se glas meni iznimno drage osobe s druge strane mikrofona. «Samo sebe ljubavi», glas mi je bio dubok, jer me je probudila iz sna. «Hoćeš da dođem, da ti pomognem oko pospremanja?»
«Snaći ću se, ništa ti ne brini. Samo se dovuci do mene, ok? Vidimo se bebo.»
Digla sam se iz kreveta, bila sam dobro raspoložena. Godio mi je odmor i lagani san, tišina koja je vladala stanom. Okrenula sam Dadin broj. Dada je žena koja mi pomaže, koja mi sređuje stan, jer nikada nisam bila neka domaćica, oduvijek sam mrzila kućanske poslove, pospremanje, usisavanje, pranje suđa, oduvijek. Ne znam kome da se zahvalim za to što imam dobar i dobro plaćen posao, pa mogu finansirati samu sebe u svojim prohtjevima.
 
Nakon pola sata, došla je Dada. Nije joj bilo potrebno mnogo vremena, jer nisam napravila veliki lom u stanu. Nakon što je Dada otišla, došla je Seka koja nam je napravila večeru, koju ću ja samo podgrijati kada društvo dođe.
 
Živjela sam dvostruki život, ako se to može nazvati dvostrukim. Niko nije znao za mene, za moje sklonosti. Komšije su uvijek pitale, kada će se pojavti dečko koji će mi oteti srce, ali im nisam mogla odgovoriti. Dečka nije bilo. Uvijek sam imala bogat društveni život, ljudi su me voljeli i još uvijek me vole. Tako je uvijek bilo, tako će i ostati. Nikada nisam bila usamljena.
 
Živim u centru grada, imam ogroman stan, vrlo pogodan za dernečenje, tako da skoro nikada nije bio prazan. Nije to iskorištavanje, jer mi je društvo većinom u istoj poziciji kao i ja. Mamine i tatine kćeri i sinovi. I niko ne bi posumnjao da nešto samnom «nije u redu».
 
Društvo je trebalo doći u devet navečer. Očekivala sam njih sedmoro. Nina, Tea, Lana, Vesna, Dado, Tony i Emir. To je moje najuđe društvo. Lana je jedina među njima singlica, baš poput mene. Ali i moja žestoka patnja. Nisam joj smjela priznati što osjećam prema njoj, jer ma
koliko mi bile bliske, nikada nismo razgovarale o temi istospolne ljubavi, pogotovo da se tiče nas dvje. Tako sam šutila i patila, patila za njom. Njene veze sa dečkima uvijek su brzo završavale, jednostavno nije imala sreće, niti jedan od njih je nije zadovoljavao, odnosno nije zadovoljavao njene potrebe, uz njih se nije osjećala potpunom. Kao ni ja sa svojim dečkima. Uvijek je nešto falilo. To sam shvatila kada sam sanjala sebe i Lanu. Tada su se probudila moja osjećanja prema njoj. To traje vec više od šest mjeseci.
 
Osim vina, spremne su bile, svijeće i mirisni štapići. Čitav stan sam osvijetlila svijećama, u uglovima sam zapalila mirisne stapiče. Svijeće su čekale na svoj plamen, štapici na svoj žar, a ja na Lanu, koju nisam mogla dobiti. Muzika je bila spremna. Enigma, Chris Isaak, Mecano i Enya.
 
U 20:30 sve je već bilo spremno. Samo još da oni stignu. Pustila sam si CD, Enigma,... zavalila sam se u naslonjač i bila potpuno opuštena i prepuštena svojoj «prljavoj» mašti. Iz lebdenja svijetom mašte me trgnulo zvono. Pogledam na sat. 21 sat, tačno. Dižem se sa instaliranim osmjehom na licu i krećem prema ulaznim vratima.
 
Ulaze. Svi u glas «Kako ti se dalo sve ovo pripremiti?»
«Ah, dragi moji, sve za vas», odgovorih sa anđeoskim osmijehom na licu.
 
Krenusmo prema dnevnom boravku gdje je bio postavljen stol, gdje je bila postavljena večera.
 
Mahalanje je moglo otpočeti, pa je i otpočelo, kao i uvijek. Nakon sto smo završili i naravno sve ostavili gdje smo našli, odabrali smo film koji ćemo gledati na mom novom kućnom kinu. Kao što rekoh, volim sama sebi udovoljivati, pa sam si nabavila najbolje kućno kino koje se moglo naći. Vino nisam ni takla, Lana također. Tokom večere me gledala u oči. Svaki put kada bih skrenula pogled k njoj, ona je gledala u mene. Opet sam umišljala. Puštena je GIA, po ko zna koji put. Svi smo se ložili na Angelinu, a film smo pregledali mali milijun puta. Ovaj put nisam mogla izdržati. Svaki put se rasplačem kada ga gledam, a vešeras mi plač nije potreban.
 
«Odoh ja do spavaće da vidim što ima novo na netu», tražila sam izgovor da budem malo sama. Laptop mi je bio na krevetu. Što bih ja bez svog slatkog kompijuterčića. Bila sam tako udubljena u čitanje članka o novom filmu Pedra Almodovara, da nisam primjetila da je neko ušao u sobu. Neko mi je stavio ruke na oči. Prepoznala sam parfem. Parfem koji mi se mjesecima uvlači u nosnice, przi mi mozak, miris koji tako volim, miris osobe koju tako volim. Nisam znala sto mi je činiti. Da li da se okrenem i da joj sve priznam ili da šutim i prepustim sve slučaju.
 
Odlučih se za ovo drugo. Takva sam, sve prepuštam slučaju. Uvijek me je bilo strah otvoriti se drugima, pogotovo osobama koje mi nesto znače. Osjetih meke usnice na svom vratu. Trnci su prolazili kroz moje tijelo, vrelina me obuzimala. Polako sam se okrenula. Pored mene je sjedila Lana. Gledala me je pravo u oči, ali pogled je bio ispunjen žudnjom, baš kao i moj. Gledale smo se, činilo mi se vječnost.
 
Nagnula je glavu prema mojoj. Usne su nam se spojile. Moji prsti su bili upleteni u njenoj kosi, njeni su se kretali po mom tijelu. Otvorila sam oči. Gledala me je kao što samo voljena osoba može gledati drugu, drugi dio sebe. Tako sam je i ja gledala. Zatvorila sam oči i opet ih otvorila. Lana je bila tu.
 
Više nije bilo potrebe da maštam. Više nije bilo potrebe da ni ona mašta. Sada smo bile tu, jedna za drugu.
   

Film

Projekcija filma "Fine mrtve djevojke"
fine mrtve djevojke
05 Lipanj 2014 2013
Povodom pride tjedna, sljedeći utorak (10.06.) u LGBT Centru Zagreb prikazat će se film Fine mrtve djevojke, a u četvrtak (12.06.) LGBT centar ugostiti će glumice iz istoimene predstave dramskog k...
Robert de Niro: Moj život sa gej ocem
Robert de Niro
29 Svibanj 2014 1574
Čuveni holivudski glumac Robert de Niro otvorio je dušu i za magazin “Aut” govorio o svom pokojnom ocu o kome je snimio i dokumentarni film.
Prikazivanje dokumentarnog filma o LGBT obiteljima u klubu MaMa - nedjelja 22.12.
Prikazivanje dokumentarnog filma o LGBT obiteljima u klubu MaMa - nedjelja 22.12.
19 Prosinac 2013 1990
U nedjelju 22.12.2013. u 18h će se u klubu MaMa (Preradovićeva 18) prikazivati dokumentarni film Right2Love koji prikazuje život LGBT obitelji u šest država Europske unije. U filmu LGBT roditelji...

LEZdarije

10 stvari koje nikada ne biste trebali reći lezbijki
Vrišt
19 Svibanj 2010 6321
10. Sve lezbijke samo žele biti muškarci Ne žele! Mi smo žene koje žele biti sa ženama. Ko je rekao išta o muškarcima? Muškarci imaju penis, pa što? Nije da se ne mogu prošetati par stanica...
45 načina da se rešite sastanka na slepo.
maca
05 Kolovoz 2009 4234
1. Tokom večere, štitite svoj tanjir nožem i viljuškom tako da odajete utisak da ćete ubosti svakog ko posegne za vašim tanjirom, pa makar to bio i konobar.2. Pokupite sve slanike sa okolnih sto...
Ako ste buč, u vezi sa famicom i želite da potraje:
Ako ste buč, u vezi sa famicom i želite da potraje:
15 Srpanj 2009 4265
1. Nazivajte je.2. Ne lažite.3. Ako će vam izlazak biti zabavan, pozovite i nju.4. Ukoliko će vaš izlazak uključiti i striptizete, ne zaboravite pravilo sa bazena "Bez dodirivanja".5. Tačan odgo...

Oni o nama

Budući politolozi/ginje su nedovoljno upućeni
politolozi
07 Svibanj 2015 1246
u problematiku ljudskih prava Tražeći informaciju više, kao budući saradnik portala Lgbt.ba, o položaju LGBT osoba u Bosni i Hercegovini, najčešći termini koji se pojavljuju u izvještajima, m...
Željka Markić nakon dobivene bitke izgubila rat
Markić
06 Kolovoz 2014 1768
Ni danas nije potpuno jasno zašto je Željka Markić odlučila postati dio javnoga života u Hrvatskoj te najznačajnija vjernica za Katoličku crkvu od devedesetih godina naovamo upravo zahvaljujuć...
Tolerancijom prema gay pravima odlikuju se razvijene sredine
Petrić
23 Siječanj 2014 1834
One sredine koje su na nedavnom referendumu o braku glasale "protiv" (Istra, Rijeka,Varaždin...) su razvijenije, naspram sredina koje su glasale "za". Sve to ide u prilog teoriji poveznice društveno...

Za žene 50+

Nekad i sad
lesbian party
04 Lipanj 2010 5654
Sad: U noćnom klubu gužva. U obilju žena raznih dobnih skupina muškarci se mjere promilima, a prisutni su isključivo u svojstvu osoblja. Na ulazu plakat s naznakom Ladies Only. A ženeeeeee. Ima...
Generacija u procjepu
Starije lezbijke
20 Svibanj 2010 2813
Zašto baš 50+?Površno gledano moguće zato jer jedna 50+ lezba ima veliki utjecaj na ovoj stranici pa joj se eto prohtjelo pisati i objavljivati tekstove o svojoj generaciji.
Možete li izbeći upadanje u "anti-aging" zamku?
aging
13 Srpanj 2009 3668
Nemam nameru pokušavati da se 65 izgledam kao da mi je 25.
FacebookTwitterDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksLinkedin

Pogled s BaLConn-a