In Medias Sex

Hvalospjev lezbijskom umijeću ljubavi – II dio
Eto, konačno sjediš za stolom u kafiću i svako malo usmjeravaš pogled prema ulazu, odakle bi mogla izroniti Ona, žena s kojom večeras imaš prvi sudar koji tako mnogo obećava i u zamišljanje kojeg već danima ulažeš toliko mašte, zbog kojeg si satima stajala ispred ogledala, kupila nove cipele (i usput dovela prodavačicu  na rub živaca isprobavši 20-tak pari!).
Najvažnije je da ne zaboraviš da je Ona jednako tako nervozna i nesigurna kao i ti i da možda već 10 minuta šeće vamo-tamo ispred kafića razmišljajući da li da uđe ili da ipak ode doma i divi se ostatak večeri Seven Of Nine u novoj epizodi "Voyagera".

Pretpostavit ću ovdje da ste se upoznale preko Interneta (ako si lezba, na Balkanu je to još uvijek najjednostavniji način upoznati novu ljubav), izmijenjale fotke i brojeve mobitela u E-Mailovima i dogovorile za svaki slučaj nekakav znak prepoznavanja. Kafić je idealno mjesto za upoznavanje uživo, zato jer niste ni jedna ni druga prisiljene iz pristojnosti satima ostati sjediti zajedno kao, npr. ako se dogovorite da izađete zajedno na večeru.

Ako kemija ne štima, što nije rijetkost kad upoznamo nekoga tko nam je na nekom od foruma ili na chatu simpatičan i drag, možeš bez velike neugode nakon popijene kave ustati i reći "Bilo mi je drago... Zbogom!" Neću gubiti prostor ni vrijeme na uobičajena upozorenja, kad se susrećete s nekim koga ste upoznale muvajući se po Internetu. No, ako ste nesigurne, slobodno povedite neku prijateljicu sa sobom, koja će sjesti za susjedni stol i diskretno se izgubiti, kad zaključite da nije u pitanju fake.

U svakom trenutku trebaš biti svjesna da taj dogovor ni na što ne obavezuje, ni jednu ni drugu. Ta pomisao djeluje opuštajuće i smirujuće i povećava vjerojatnost da susret neće ostaviti gorak okus u ustima.

Ako si se dobro pozicionirala, vidjet ćeš kada ulazi u kafić i pogledom traži lik koji je sejvala u glavi i kako joj se lice razvlači u širok osmijeh (pokušaj se opustiti i uzvrati joj osmijeh) kad te napokon ugleda i priđe tvom (sad već vašem!) stolu.

Ovisno o tome koliko ste se virtualno već zbližile, biti će vam lako ili teško pronaći teme o kojima ćete razgovarati. Ako si se online na brzinu zaljubila (što nikako nije preporučljivo!) može ti se dogoditi da iznenada ustanoviš koliko je ponekad komplicirano i neugodno uživo reći sve one divne stvari koje si joj, iz sigurnosti vlastitog doma, u ponoć šaputala na privatnom chatu.

Zato savjetujem da, ako preferirate produbljivanje internet poznanstava, već online pokušate razgovarati o svemu i svačemu što vas inače u životu zanima. Time ćete stvoriti dobru podlogu za konverzaciju. Pričati samo o ljubavi može uz kavu biti užasno dosadno, naporno i daleko manje uzbudljivo nego u anonimnosti koju nam nudi internet. Osim toga, ako odete u toku večeri zajedno pogledati neki film, imat ćete početnu temu za razgovor.

Iz vlastitog iskustva znam da je najbolje što manje očekivati. Ako kreneš na prvi (!) "offline" spoj sa predodžbom uzbudljivog susreta kojem slijedi strastvena noć u Njenom zagrljaju, najvjerojatnije ćeš se razočarati. Ne tvrdim da ne treba maštati, ali sigurnije je ipak ostati realna u cijeloj priči. Konačno, možda ti se Ona uživo uopće neće svidjeti (mnoge od nas djeluju puno sigurnije online, to je prednost interneta, da imamo tu mogućnost biti "drugačije" nego inače, i mnoge od nas to koriste, ponekad i zloupotrijebe – dakle: u svakom slučaju, oprez nije na odmet!)

Konfuzija

ImageOK, popile smo Posljednje Večernje Piće, platile račun, spremile upaljač i cigarete u torbu, provjerile da li nam je ključ od auta u džepu, znamo i jedna i druga kud idemo, znamo da ćemo ili Ona ili ja ostati na Doručku... Ali do Doručka ima još nekoliko sati vremena!!! I glava u kojoj se roji bezbroj pitanja:
Kako ćemo to vrijeme provesti?
Hoću li znati što mi je činiti?
Da je poljubim već sad ili tek kad dođemo doma?
Da li da je uopće poljubim ili da čekam da ona mene poljubi?
Gdje da je, uostalom, poljubim?
U nos? (neee, mislit će da ima tako velik nos da ga nisam mogla promašiti!)...
U čelo? (neeee, pa nisam joj ja mama!)...
U vrat (mmmhmmmhmmm, ali - kako doći do vrata?)...
U usta?
U USTA?!?... (nisam oprala zube!!! da li je ona oprala zube?!?)
...?
...?
...?
Pa, ona me ljubi!!!
...!
U usta...
...
I ne prestaje...
...
...
A još nismo stigle ni do ulaznih vratiju....
...
Ohhh...

Sjaj u očima

Nemam namjeru ovdje detaljno razvijati strateški plan zavođenja, to je različito od žene do žene  i nema univerzalnog recepta, iako postoji nekoliko osnovnih pravila igre, koja se ne bi smjela kršiti (već zbog osnova pristojnosti i poštovanja koje imamo prema ženama!), a na koja ću se svakako osvrnuti. Osim toga, polazim na od toga, da ste već zavele ili ste zavedene.

Kad sam već kod zavođenja, taj izraz ima ponekad pomalo negativan prizvuk jer se pomišlja na to kako nas je netko nekuda zaveo, pa smo zabludjele iliti zalutale. Ili ga se trpa u koš s natpisom "Ostaci patrijarhalnog ponašanja unutar lezbijskih odnosa“. Volim zavoditi i volim kad me zavode. To je možda i najuzbudljiviji dio ljubavne igre, koji je svakako preporučljivo bezbroj puta ponavljati i u toku dugotrajne veze. To osvježuje odnos, pobuđuje želju i, konačno, time pokazuješ svojoj Obožavanoj i nakon nekoliko godina da je za tebe još uvijek privlačna i vrijedna tvoje svekolike pažnje.
 
Obasipati se međusobno komplimentima (dakako, nemojmo pretjerivati i gubiti se u besmislenom gomilanju atributa – žene vole maštovite komplimente, ali ne žele imati osjećaj da misliš kako će progutati svaku glupost koju im kažeš!) i sitnim znakovima pažnje (ponuditi joj vatru, ako puši, nikako ne mora biti znak machizma - kao etablirana buchica primala sam vatru i od najokorjelijih femmica i to je svakako imalo ono „nešto“, pogotovo ako su nam se u tom trenutku susreli pogledi!) i pokazivanje naklonosti na taj način može rezultirati jedino pojavljivanjem Izvjesnog Sjaja u Njenim (a i u vlastitim) očima.

Harmonija organa

Lezbijski sex nije samo "69" i počinje već u trenutku kad smo još svjetlosne godine udaljene od konačnog ljubavnog gnijezda. To je misao koja me uvijek vodi kad pišem (i ne samo tada!) o ženskoj seksualnosti. Nitko ništa ne mora i dozvoljeno je sve, što partnericama čini zadovoljstvo. Ali, da se razumijemo: ništa nije samo po sebi razumljivo!!! Čak niti nakon godina zajedničkog življenja!

Lezbijski sex je rezultat harmonije između mozga, srca i pičke. Ako te harmonije nema, radije se nakon Posljednjeg Pića zahvali na ugodnom društvu i otiđi (sama!) doma. Eventualno joj možeš još ponuditi da je odvezeš autom (ako je na spoj došla pješke) do njenog stana. I akceptirati činjenično stanje, ako odbije tvoju ponudu.

Pokušavati je u tom trenutku uvjeriti da promijeni mišljenje ili, bože sačuvaj!, predbaciti joj neodlučnost i „uzalud“ potrošenu lovu (ako si ti platila ceh u kafiću) može se kasnije pokazati kao kardinalna greška zbog koje tu ženu nikada nisi uspjela bolje upoznati! Prihvati to jednostavno kao, dugoročno gledajući, ipak promjenjivo stanje stvari (u najboljem slučaju) ili dragocjeno iskustvo (u najgorem slučaju)... Što nije bilo večeras, možda će biti sutra ili slijedeći tjedan, mjesec... a možda i nikad!

Ali će i tebi i Njoj, u svakom slučaju, ostati barem osjećaj međusobnog poštovanja i moći ćete slijedeće jutro obje pogledati u ogledalu u vlastite oči! Ako je harmonija između tri organa, naprotiv, savršena, na putu ste i jedna i druga da zajedno provedete nezaboravnu noć!

O ženama, hedonizmu, Dobrim Ljubavnicama i endorphinima

ImageŽene su lijepe, senzibilne, tople, meke, nježne, sramežljive, zavodljive, jednom riječju – neodoljive! Žene vole nježnosti, žene vole dobar razgovor, žene vole dobar sex . I to najradije sve troje odjednom! Nježnost žene će ti, između ostalog, dati osjećaj da su sve pore otvorene i da dišeš cijelom površinom kože. Posljedica dobrog razgovora jest želja da je, npr., nakon svakog susreta, vidiš i čuješ barem još jednom. Ugodne popratne pojave nakon dobrog sexa su, kad ujutro ustaneš i skuhaš kavu za obje, pjevušeći pritom svoju omiljenu pjesmu, ili kad, vozeći se u tramvaju ili busu na posao, shvatiš da si jedna od rijetkih putnica koja se cijelo vrijeme smješka.

Žensko tijelo je, za mene, pojam taktilnog hedonizma... Koža, ah, ta nježna, mirisna, meka i podatna ženska koža... koja ti treperi pod prstima... i koju bi mogla satima dodirivati... Ponekad je dovoljno prelaziti rukom milimetar iznad površine kože, samo onoliko koliko treba da se dodirnu bezbrojne dlačice kojima je ljudsko tijelo prekriveno i... uhhhhhhhhh... već si Obožavanu prenijela na prag Nirvane. Preostaje ti jedino da slijediš ritam njene, tvojim rukama upravo probuđene, strasti i uživaš zajedno s njom.

Dobra Ljubavnica ima nježne ruke, otvoreno uho, zainteresiran i beskrajno zadivljen pogled, u njenom zagrljaju nalazimo sigurnost  i imamo osjećaj da smo, barem u tom trenutku, jedina žena na svijetu koju obožava.
Dobra ljubavnica nikada ne žuri i nikada te ne požuruje (radije će iskreno reći da danas nema vremena i otkazati spoj!).
Dobra Ljubavnica nikada neće napustiti ljubavno poprište bez pozdrava.
Dobra Ljubavnica će se potruditi da u hladnjaku uvijek ima nešto fino čime će ugoditi tvom nepcu (sex otvara apetit!).
Dobra Ljubavnica će te svakako, barem privremeno, učiniti beskonačno sretnom!
Kao što se vidi, Dobra Ljubavnica može biti svaka od nas ako damo šansu sebi i vlastitoj mašti.

S biološke strane je vrlo jednostavno objasniti zašto nas sex čini sretnima. Pri sexu, kao i u drugim ekstremnim situacijama, tijelo proizvodi endorphine , vlastite opijate koji potiskuju fizičku bol (jel' sad kontate, kako i zašto ljubitelji/ce sadomazohizma to mogu?), smiruju, smanjuju osjećaj straha, dovode nas u ugodan osjećaj sreće sve do ekstaze, pospješuju san (dakle, sex je ponekad dobar i kao sredstvo protiv nesanice!), izoštravaju osjetila. Endorphini imaju slično djelovanje kao morfij, heroin, opium. Endorphini su hormoni sreće! Na nama je samo da tijelu damo „povod“ da ih počne proizvoditi.

Za sex si treba uzeti vremena, vrijeme je jedno od najvažnijih preduvjeta za ispunjen seksualni život. Dakako, da i quickie ima svojih čari, ali o tome ću neki drugi put. Sada se želim prepustiti sanjarenju o sexu koji traje...
...barem do slijedećeg jutra!