Zmajkini monolozi

Stiglo je pismo. Nestrpljiva je Ona i brzo ga otvara. Šušti papir u njenim rukama dok oči nestrpljivo i gladno čitaju prvu rečenicu:
„Trebala si biti sigurno tlo na kojem bi ja polako otkrivala sebe, umjesto toga postala si moj zemljotres.“
Nepozvane suze mute pogled i ostatak će pisma biti pročitan kasnije kada se mrena uspomena odmakne i kada emocije budu slabije od atomske bombe. Pokušaj artikuliranja osjećaja nemoguć je, nažalost. Kako opisati savršenu sreću?

Global, previše je zavidnih pogleda upereno u njih dvije. Njihove ruke se traže, prsti se isprepliću. I kada je zabava razuzdana pogledi im se traže. Ljubomora ne postoji izmedju njih dvije, one su sigurne u svoju ljubav, u ljubav koju daju, i ljubav koju primaju.
Bazen, previše heteroseksualaca koji nebi bili oduševljeni poljupcima. Ali pogledi se ljube. I dodiri su vreli kao i prvog dana. I igre u vodi su igre djece koja vole bezuvjetno i čisto, i nema straha i nema srama.
Šareni dječiji traktor, i ona koja drži šiltericu i gleda prema svojoj dragoj i muče kao i lutka krave koja joj je iza leđa. I zelenkasti bombon koji će joj ispasti iz usta ako ne prestane mukati.
I smijeh i dobrodušno ruganje kada se u strahu od tigra prozor zatvara brzinom svjetlosti. I šapat i prigušeni smijeh na povratku kući.
Traktor i Wc papiri kada su se osjetile zaštitnicama okoliša pa onda vatra koja je gorjela svu noć i radile nevjerojatne sjene i koja je njihovim tijelima davala nepostojeću narančastu boju vatre koja je gorjela pored njih i u njima.
Rijeka Kupa i polusrušeno drvo i ponos jedne dok druga skače na glavu, sa mjesta na koje se ni jedna druga žena nije popela. I upoznavanje sa ocem, koji je sa poštovanjem gledao skok.
I jedan drugi skok, neusporediv sa prvim. Godinu dana kasnije.
Prepuštanje, i prvi dodiri i suze, kojih sada više nema. Još jedan Veliki triumf.
Opisati savršenu sreću nemoguće je. Ali ne zaboravlja se putovanje sa krivo okrenutom kartom i triumfalni uzvik kada se na benzinskoj kupila Traubisoda, koju njena ljubav tako voli. Histerična sreća sunčanog travanjskog dana kada su usvojile najmiliju „djevojčicu“ na cijelome svijetu i, par dana kasnije, njeni prvi samostalni koraci. Na igralištu.
Vatromet pred prozorom samo njima u čast (pa što ako je bila Nova godina, pa što ako vatrometaši nisu znali za koga je?) sjetio ih je na neki drugi vatromet i sendvič tako dugo čekan, a pokvaren.
I razbijanje zle magije Đurđevdana, putovanjem u prošlost. Ležaljke na travanjskom suncu i čitanje „Mrnjau, grizu me“ i vođenje ljubavi koje nikada neće biti zaboravljeno. Onda i tamo. Kao za oproštaj.
Zašto je tako teško drugima opisati svoje osjećaje? Zašto su riječi ljubavi tako šture i nedovoljne?
Kako se može desiti da sjediš, dok muzika trešti i žene se uvijaju, sa njenom rukom u tvojoj ruci i zavidiš sama sebi jer imaš ono što nitko nema.
Čistu ljubav, razumjevanje, prijateljstvo, podršku, strast – sve u jednom.
Sretno ti Valentinovo, Milo Moje.
Kujo dugodlaka.

Film

Projekcija filma "Fine mrtve djevojke"
fine mrtve djevojke
05 Lipanj 2014 1970
Povodom pride tjedna, sljedeći utorak (10.06.) u LGBT Centru Zagreb prikazat će se film Fine mrtve djevojke, a u četvrtak (12.06.) LGBT centar ugostiti će glumice iz istoimene predstave dramskog k...
Robert de Niro: Moj život sa gej ocem
Robert de Niro
29 Svibanj 2014 1543
Čuveni holivudski glumac Robert de Niro otvorio je dušu i za magazin “Aut” govorio o svom pokojnom ocu o kome je snimio i dokumentarni film.
Prikazivanje dokumentarnog filma o LGBT obiteljima u klubu MaMa - nedjelja 22.12.
Prikazivanje dokumentarnog filma o LGBT obiteljima u klubu MaMa - nedjelja 22.12.
19 Prosinac 2013 1945
U nedjelju 22.12.2013. u 18h će se u klubu MaMa (Preradovićeva 18) prikazivati dokumentarni film Right2Love koji prikazuje život LGBT obitelji u šest država Europske unije. U filmu LGBT roditelji...

LEZdarije

10 stvari koje nikada ne biste trebali reći lezbijki
Vrišt
19 Svibanj 2010 6275
10. Sve lezbijke samo žele biti muškarci Ne žele! Mi smo žene koje žele biti sa ženama. Ko je rekao išta o muškarcima? Muškarci imaju penis, pa što? Nije da se ne mogu prošetati par stanica...
45 načina da se rešite sastanka na slepo.
maca
05 Kolovoz 2009 4162
1. Tokom večere, štitite svoj tanjir nožem i viljuškom tako da odajete utisak da ćete ubosti svakog ko posegne za vašim tanjirom, pa makar to bio i konobar.2. Pokupite sve slanike sa okolnih sto...
Ako ste buč, u vezi sa famicom i želite da potraje:
Ako ste buč, u vezi sa famicom i želite da potraje:
15 Srpanj 2009 4228
1. Nazivajte je.2. Ne lažite.3. Ako će vam izlazak biti zabavan, pozovite i nju.4. Ukoliko će vaš izlazak uključiti i striptizete, ne zaboravite pravilo sa bazena "Bez dodirivanja".5. Tačan odgo...

Oni o nama

Budući politolozi/ginje su nedovoljno upućeni
politolozi
07 Svibanj 2015 1217
u problematiku ljudskih prava Tražeći informaciju više, kao budući saradnik portala Lgbt.ba, o položaju LGBT osoba u Bosni i Hercegovini, najčešći termini koji se pojavljuju u izvještajima, m...
Željka Markić nakon dobivene bitke izgubila rat
Markić
06 Kolovoz 2014 1730
Ni danas nije potpuno jasno zašto je Željka Markić odlučila postati dio javnoga života u Hrvatskoj te najznačajnija vjernica za Katoličku crkvu od devedesetih godina naovamo upravo zahvaljujuć...
Tolerancijom prema gay pravima odlikuju se razvijene sredine
Petrić
23 Siječanj 2014 1799
One sredine koje su na nedavnom referendumu o braku glasale "protiv" (Istra, Rijeka,Varaždin...) su razvijenije, naspram sredina koje su glasale "za". Sve to ide u prilog teoriji poveznice društveno...

Za žene 50+

Nekad i sad
lesbian party
04 Lipanj 2010 5613
Sad: U noćnom klubu gužva. U obilju žena raznih dobnih skupina muškarci se mjere promilima, a prisutni su isključivo u svojstvu osoblja. Na ulazu plakat s naznakom Ladies Only. A ženeeeeee. Ima...
Generacija u procjepu
Starije lezbijke
20 Svibanj 2010 2762
Zašto baš 50+?Površno gledano moguće zato jer jedna 50+ lezba ima veliki utjecaj na ovoj stranici pa joj se eto prohtjelo pisati i objavljivati tekstove o svojoj generaciji.
Možete li izbeći upadanje u "anti-aging" zamku?
aging
13 Srpanj 2009 3627
Nemam nameru pokušavati da se 65 izgledam kao da mi je 25.
FacebookTwitterDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksLinkedin

Pogled s BaLConn-a