Zmajkini monolozi

Tri dana prije

Dragi dnevniče,
Sada već mogu napisati – JOŠ MALO. Pokušavam ne brojati sate, jer kad ih brojim dobijam velik dvoznamenkasti broj a ovako sam na malenom broju. Tri. Još samo dva puta spavam i onda ga vidim! Osjetim! Uh!! A ona zadnja noć, ona bez sna, ona kada ću krenuti prema njemu, ona u kojoj ću mu svakom minutom biti sve bliže? Nije li ta noć najljepša od svega?

Već je sve spakirano. Sve dvaput provjereno. Jedva se suzdržavam da ne spakiram i četkicu za zube....kako je krenulo večeras ću i nju spakirati. Uh, kako se veselim! Još samo tri dana.
Idem. Raditi. Jedini je problem koncentracija, kako da mislim na posao kad znam da je on tamo, ni 500 kilometara od mene i čeka me. Topao, mirisan, spreman za sve.
--------------------
Ipak sam uspjela odraditi dan. Malo na netu gledajući njegove slike, malo na telefonu dogivarajući najnebitnije sitnice...a malo sam i radila. Jedva čekam...Idem spavati, kada spavam vrijeme leti.

Dva dana prije

Dragi dnevniče,
Luda sam. Nabrijana sam 100 na sat. Luda, luda, luda. Luda. Mogla bi se popeti na Himalaju a da se ne zadišem koliko sam puna energije. Rekli su mi na poslu da sva blistam. Kažu; zaljubila si se. Ni ne slute!
Uostalom, nemam pojma šta se dešava oko mene.
Mašta mi radi kao luda. Dovoljno je zatvoriti oči i vidim sve, svaki detalj, svaku sjenu. Duboko udahnem i pluća su mi puna njegovog mirisa. Oh, to je jedini miris kojeg možeš fizički osjetiti. Njegovu punoću, gustoću...kako da to nazovem? Kao da dišeš dugu! Kapljice mirisne magle.
Za dva dana svijet se privremeno mijenja. Nestaje stres, nestaju ratovi, zloba, politika, tračevi, glad, bolesti, sve nestaje. Svi se smiješe, svi uživaju. Unaprijed osjećam valove dobrih vibracija.
Još dva dana.

Dan prije

Dragi dnevniče,
danas je bio težak dan. Cijelo vrijeme sam svjesna da sutra u ovo vrijeme...
Mislim da sam obavila sve. Bila sam u kupovini, sve sam spakirala, sve organizirala, provjerila da li je plin dobro ugašen, javila susjedi da nahrani mačku, natankala benzina, izdepilirala noge... Sad bi, kao, trebalo leći i zaspati jer znam, kada budem blizu njega spavanje ne dolazi u obzir. Trebat će mi sva energija svijeta, dakle, u krevet! Spavanje. Ali kako? Čak i da mi se spava u ovo rano predveče kako da zanemarim uzbuđenje i nervozu prije puta? On čeka. Čujem ga, zove me bezglasno, nema tih kilometara koji bi me odvojili od njega. Osjećaji su presnažni. Oftopik sam sama na sebe. Koncentracija – nepostojeća. Osim ako mislim o njemu.
Imam tremu, puno je prošlo od prošlog puta. Sjećam se straha, gušenja adrenalinom, sjećam se svoje histerične sreće. Hoće li biti isto? Bolje? Ili je fantazija nestala? Ah, ne, toga se ne bojim. Nema kraja mašti...
Idem. Ležati ću zatvorenih očiju. Zaspat ću, kad-tad.

Tri sata - noć

Dragi d.,
Eto me na putu. Kilometromjer namješten na nulu. Odbrojavam kilometre unatrag. Računam. Volim matematiku ovog tipa. Koliko sam prošla, koliko sam mu bliže?
Noć je, ceste su puste. Savladavam zavoje kao od šale. Muzika trešti u autu ali ja sam glasnija od nje. Pjevam ode radosti čak i kad je najtužnija pjesma na redu. Koliko još sati treba proći prije nego stanem ispred njega?

Šest sati - jutro

Umor? Nikakvog umora nema u ovom autu. Dodajem gas. Pijem RedBull. Mjenjam muziku. Smirena sam, koliko to mogu biti. Kada ti se žuri, vožnja opušta.

Devet sati
 
Dragi dnevniče,
Stići ću na vrijeme. Ostalo je samo još tih par kilometara i onaj blesavi kružni tok. Ubrzavam – policajci maknite mi se sa puta. Sada, kad sam mu toliko blizu, ne stajem ni ako zapucate na mene. Ruke mi drhte, ne! čekaj, sva drhtim. Predorgazmično stanje. Teško dišem – leptiri u meni lete tako snažno da me ranjavaju svojim prašnjavim krilima. Smirite se! Još malo.
Tu sam.
Tu je.
Gledam ga iz daleka. Guštam. Sada samo polako. Pred nama je tjedan dana čistog savršenstva, sada kada ga vidim više mi se nikud ne žuri. A on kao da treperi na jutarnjem suncu i dok ga gledam zaklanjam rukom oči. Smijala bih se glasno, vrištala bih ali ne ubrzavam. Ovo čekam tako dugo.
Sve je poznato oko mene. Zelena Buba napravljena od grma, podhodnik sa reklamama, eksplozija cvijeća.
Još par koraka.
Stajem.
Gledam oko sebe, ne vjerujem svojoj sreći.
Ispred mene je. Čeka da uđem u njega.
Gardaland.
...
jebeš ti ovo, idem kupit' kartu!

Film

Projekcija filma "Fine mrtve djevojke"
fine mrtve djevojke
05 Lipanj 2014 2116
Povodom pride tjedna, sljedeći utorak (10.06.) u LGBT Centru Zagreb prikazat će se film Fine mrtve djevojke, a u četvrtak (12.06.) LGBT centar ugostiti će glumice iz istoimene predstave dramskog k...
Robert de Niro: Moj život sa gej ocem
Robert de Niro
29 Svi 2014 1664
Čuveni holivudski glumac Robert de Niro otvorio je dušu i za magazin “Aut” govorio o svom pokojnom ocu o kome je snimio i dokumentarni film.
Prikazivanje dokumentarnog filma o LGBT obiteljima u klubu MaMa - nedjelja 22.12.
Prikazivanje dokumentarnog filma o LGBT obiteljima u klubu MaMa - nedjelja 22.12.
19 Prosinac 2013 2071
U nedjelju 22.12.2013. u 18h će se u klubu MaMa (Preradovićeva 18) prikazivati dokumentarni film Right2Love koji prikazuje život LGBT obitelji u šest država Europske unije. U filmu LGBT roditelji...

LEZdarije

10 stvari koje nikada ne biste trebali reći lezbijki
Vrišt
19 Svi 2010 6437
10. Sve lezbijke samo žele biti muškarci Ne žele! Mi smo žene koje žele biti sa ženama. Ko je rekao išta o muškarcima? Muškarci imaju penis, pa što? Nije da se ne mogu prošetati par stanica...
45 načina da se rešite sastanka na slepo.
maca
05 Kolovoz 2009 4330
1. Tokom večere, štitite svoj tanjir nožem i viljuškom tako da odajete utisak da ćete ubosti svakog ko posegne za vašim tanjirom, pa makar to bio i konobar.2. Pokupite sve slanike sa okolnih sto...
Ako ste buč, u vezi sa famicom i želite da potraje:
Ako ste buč, u vezi sa famicom i želite da potraje:
15 Srpanj 2009 4337
1. Nazivajte je.2. Ne lažite.3. Ako će vam izlazak biti zabavan, pozovite i nju.4. Ukoliko će vaš izlazak uključiti i striptizete, ne zaboravite pravilo sa bazena "Bez dodirivanja".5. Tačan odgo...

Oni o nama

Budući politolozi/ginje su nedovoljno upućeni
politolozi
07 Svi 2015 1324
u problematiku ljudskih prava Tražeći informaciju više, kao budući saradnik portala Lgbt.ba, o položaju LGBT osoba u Bosni i Hercegovini, najčešći termini koji se pojavljuju u izvještajima, m...
Željka Markić nakon dobivene bitke izgubila rat
Markić
06 Kolovoz 2014 1862
Ni danas nije potpuno jasno zašto je Željka Markić odlučila postati dio javnoga života u Hrvatskoj te najznačajnija vjernica za Katoličku crkvu od devedesetih godina naovamo upravo zahvaljujuć...
Tolerancijom prema gay pravima odlikuju se razvijene sredine
Petrić
23 Siječanj 2014 1934
One sredine koje su na nedavnom referendumu o braku glasale "protiv" (Istra, Rijeka,Varaždin...) su razvijenije, naspram sredina koje su glasale "za". Sve to ide u prilog teoriji poveznice društveno...

Za žene 50+

Nekad i sad
lesbian party
04 Lipanj 2010 5787
Sad: U noćnom klubu gužva. U obilju žena raznih dobnih skupina muškarci se mjere promilima, a prisutni su isključivo u svojstvu osoblja. Na ulazu plakat s naznakom Ladies Only. A ženeeeeee. Ima...
Generacija u procjepu
Starije lezbijke
20 Svi 2010 2901
Zašto baš 50+?Površno gledano moguće zato jer jedna 50+ lezba ima veliki utjecaj na ovoj stranici pa joj se eto prohtjelo pisati i objavljivati tekstove o svojoj generaciji.
Možete li izbeći upadanje u "anti-aging" zamku?
aging
13 Srpanj 2009 3746
Nemam nameru pokušavati da se 65 izgledam kao da mi je 25.
FacebookTwitterDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksLinkedin

Pogled s BaLConn-a